safa ~ صفاء
Mükemmel Osmanlı Lugatı - safa ~ صفاء maddesi. Sayfa: 484 - Sira: 18
Mükemmel Osmanlı Lugatı - Ali Nazima ve Faik Reşad Sözlüğü; safa maddesi. osmanlıcada safa ne demek, safa anlamı manası, safa osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte safa hakkında bilgi. Arapça safa ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada safa anlamı
Mükemmel Osmanlı Lugatı - صفاء safa ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
safa ~ صفاء güncel sözlüklerde anlamı:
SAFA ::: Gönül şenliği, eğlence. * Duru olmak, itmi'nan ve meserret üzere olmak. Temiz, sâfi olmak. * Hava açık ve ayaz olmak. * Mekke-i Mükerreme'de bir yerin ismi.
SAFA ::: Yüzü beyaz olan düz taş.
safa' ::: (a. i.) : 1) saflık, berraklık. (bkz. : safvet). 2) gönül şenliği, kedersizlik, eğlence. Ehl-i safa : safa adamı, keyif adamı. 3) müz. Türk müziğinin en az iki asırlık bir mürekkep makamı olup zamanımıza kalmış numunesi yoktur.
safâ-yi bâtın ::: iç saflığı; ruhun kedersizliği.
safâ-yi gülsen ::: gülsen safâsı; gül bahçesi eğlencesi.
safâ-yi hilkat ::: yaradılışın zevki. 4) erkek adı.
Safâ ::: (a. h. i.) : Mekke civarında bir yer olup hacılar, burası ile Merve denilen yer arasında Hz. Hacer'in gidiş geliş hareketini remzede-rek dört defa gidip, üç defa gelirler.
safâ ::: saflık , gönül rahatlığı
safa ::: gönül şenliği , eğlence , duru olmak , itmi'nan ve meserret üzere olmak , temiz , safi olmak , hava açık ve ayaz olmak , mekke-i mükerreme'de bir yerin ismi , yüzü beyaz olan düz taş
safâ ::: saflık
safâ ::: gönül rahatlığı
safâ ::: gönlün şen olması
Safâ ::: (a. h. i.) Mekke civarında bir yer olup hacılar, burası ile Merve denilen yer arasında Hz. Hacer'in gidiş geliş hareketini remzede-rek dört defa gidip, üç defa gelirler.
SAFA :::