Çağdaş Sözlük

tevcih ~ توجیه

Mükemmel Osmanlı Lugatı - tevcih ~ توجیه maddesi. Sayfa: 271 - Sira: 6

Mükemmel Osmanlı Lugatı - Ali Nazima ve Faik Reşad Sözlüğü; tevcih maddesi. osmanlıcada tevcih ne demek, tevcih anlamı manası, tevcih osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte tevcih hakkında bilgi. Arapça tevcih ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada tevcih anlamı

Mükemmel Osmanlı Lugatı - توجیه tevcih ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

tevcih ~ توجیه güncel sözlüklerde anlamı:

TEVCiH ::: Döndürmek, yöneltmek. * Tefsir etmek. * Birisini bir tarafa göndermek. * Rütbe vermek. * Bir kimseye söz atmak. * Edb: İki zıd mânaya gelebilen ve birbirinin zıddı mânada söz kullanmak.

tevcih ::: (a. vech'den. c. : tevcîhât) : 1) çevirme, yöneltme, döndürme. 2) söz atma, bakma [bir kimseye-] 3) mânâ verme, yorumlama, (bkz. : tefsîr, te'vîl). 4) rütbe, mevki verme. 5) ed. iki mânâya gelebilen ve mânâca birbirinin zıddı olan kelime kullanma. Meselâ : "âb-ı hayvandır efendim artığın" mısrâındaki âb-ı hayvan, hem âb-ı hayât, hem de hayvan suyu mânâsını ifâde ettiğinden mısra'ın mânâsı : "efendim senin artığın hayvan suyudur; yânî sen hayvansın senden artan su da hayvanın içtiği bir sudur" demek olur.

tevcih ::: yöneltme.

Tevcih ::: Yöneltme,aşama, makam, mevki verme, terfi ettirme.

Tevcih :::


  1. Yöneltme.

  2. Aşama, makam, mevki verme, terfi ettirme.

tevcîh ::: yöneltme , yönlendirme

tevcih ::: yöneltme

tevcîh ::: ‬yöneltme

tevcîh ::: yönlendirme

tevcîh ::: yorumlama

tevcîh ::: rütbe verme

tevcih ::: (a. vech'den. c. : tevcîhât) 1) çevirme, yöneltme, döndürme. 2) söz atma, bakma [bir kimseye-] 3) mânâ verme, yorumlama, (bkz. : tefsîr, te'vîl). 4) rütbe, mevki verme. 5) ed. iki mânâya gelebilen ve mânâca birbirinin zıddı olan kelime kullanma. Meselâ :

TEVCİH :::

Döndürmek, yöneltmek. * Tefsir etmek. * Birisini bir tarafa göndermek. * Rütbe vermek. * Bir kimseye söz atmak. * Edb: İki zıd mânaya gelebilen ve birbirinin zıddı mânada söz kullanmak