Çağdaş Sözlük

işba' ~ اشباع

Mükemmel Osmanlı Lugatı - işba' ~ اشباع maddesi. Sayfa: 58 - Sira: 5

Mükemmel Osmanlı Lugatı - Ali Nazima ve Faik Reşad Sözlüğü; işba' maddesi. osmanlıcada işba' ne demek, işba' anlamı manası, işba' osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte işba' hakkında bilgi. Arapça işba' ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada işba' anlamı

Mükemmel Osmanlı Lugatı - اشباع işba' ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

işba' ~ اشباع güncel sözlüklerde anlamı:

işBA' ::: Doyurmak, açlığı gidermek. Doymak. * Fiz: Bir sıvının içinde, belli bir cisimden eriyebilecek en çok miktarın erimiş bulunması. * Edb: Arap nazmında, kafiye veya vezin zaruretinden dolayı kelimeye bir harf ilâve etme.

işba' ::: (a. i. şib'den.) : 1) karnını doyurma; karnı doyurulma. 2) fiz. doyma. 3) çoğalma, çoğaltılma. 4) ed. arap nazmında, vezin veya kafiye zaruretinden dolayı kelimeye bir harf katma.

işbâ' ::: doyurma , doldurma

işbâ’ ::: ‬doyurma doldurma

işba' ::: (a. i. şib'den.) 1) karnını doyurma; karnı doyurulma. 2) fiz. doyma. 3) çoğalma, çoğaltılma. 4) ed. arap nazmında, vezin veya kafiye zaruretinden dolayı kelimeye bir harf katma.

İŞBA' :::

Doyurmak, açlığı gidermek. Doymak. * Fiz: Bir sıvının içinde, belli bir cisimden eriyebilecek en çok miktarın erimiş bulunması. * Edb: Arap nazmında, kafiye veya vezin zaruretinden dolayı kelimeye bir harf ilâve etme