iddia ~ ادعاء
Mükemmel Osmanlı Lugatı - iddia ~ ادعاء maddesi. Sayfa: 29 - Sira: 24

Mükemmel Osmanlı Lugatı - Ali Nazima ve Faik Reşad Sözlüğü; iddia maddesi. osmanlıcada iddia ne demek, iddia anlamı manası, iddia osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte iddia hakkında bilgi. Arapça iddia ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada iddia anlamı
Mükemmel Osmanlı Lugatı - ادعاء iddia ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
iddia ~ ادعاء güncel sözlüklerde anlamı:
iDDiA ::: Bir şeyin müsbet veya menfiliğini ısrarla söylemek. İleri sürülen fikir. Dâva etmek. Israr etmek. İnat etmek. Haklı veya haksız bir dâvaya kalkışmak.(Arzı ve bütün nücum ve şümusu tesbih taneleri gibi kaldıracak ve çevirecek kuvvetli bir ele mâlik olmayan kimse, kâinatta dâva-yı halk ve iddiâ-yı icad edemez. Zira her şey, her şeyle bağlıdır. M.)
iddia ::: (a. i. da'vâ'dan.) : 1) haklıhaksız bir hükümde ayak direme. 2) mahkemede bir hakkın sabit olduğu dâvasında bulunma. 3) inat.
iddia ::: tez, direnme.
İddia :::
- İleri sürülerek savunulan düşünce, sav
Örnek: Mahkemenin elinde bu iddiaları yalanlayacak bir belge yoktu. T. Buğra - Kendinde olmayan bir yeteneği, bir durumu varmış gibi gösterme.
- Dediğinde direnme, inat
Örnek: İddia kızışmış, âdeta inat hâlini almıştı. Ö. Seyfettin - sav. ~ etmek: savlamak.
iddiâ ::: düşüncesinde ısrar etme , dava etme
iddiâ ::: düşüncesinde ısrar etme
iddiâ ::: dava etme
iddiâ ::: inat
İddia ::: İleri sürülerek savunulan düşünce, sav.
iddia ::: (a. i. da'vâ'dan.) 1) haklıhaksız bir hükümde ayak direme. 2) mahkemede bir hakkın sabit olduğu dâvasında bulunma. 3) inat.
İDDİA :::